Arken Midgård

Detta är allmän info om Arken Midgård:
Er ”Äldste”, Anna, har sedan en tid dragit sig tillbaka. Hon är gammal och blir allt svagare.
Tidigare har hon haft samlingar och berättat för er om den Gamla Tiden och det Gamla Folket
Budskapet till er har varit att ni alla är viktiga, att ni måste samarbeta och att ni inte får göra om samma misstag som det Gamla Folket.

I Arken har ni något ni kallar ”GryningsValvet”. I det här valvet har Anna samlat artefakter från den Gamla Tiden och det Gamla Folket. Mutanterna Stiina och SkrivarPecka organiserar och katalogiserar fynden. Anna brukade berätta om föremålen och vad de användes till. Idag finns det flera zonstrykare som regelbundet förser Valvet med nya fynd.

”Statoil” är namnet på en liten bar som drivs av Fixaren Fenix. Fenix och hans gäng bränner egen sprit och förser bland annat Arkens lyktor med olja.
Vägg i vägg med ”Statoil” ligger ”Krubba” där Neri och hennes vänner serverar krubb. Krubbet är oftast grillat ”kött” och stora, saftiga bladväxter. Tillgången på kött är osäker.
Vatten är inget problem. Varje hus har varsin Renare, en apparat som effektivt renar uppsamlat regnvatten från Röta. Vattnet lagras sedan i stora kärl, tankar, i byggnadernas markplan.
Norrhuset och Söderkåken har egna vattensystem.
Fixaren Rude tillverkar kläder och utrustningar i sin lya.
Ska ni ut i zonen? Rude kanske ber er leta efter något speciellt.
I Arken har ni en stor kärra. Anna brukade leda vägen till platser där ni lastade på konserver, pulverpåsar och andra prylar. Det är nu länge sedan vagnen användes till detta.
Det krävs minst fyra mutanter för att dra kärran.
Arkens nuvarande förråd av konserver är begränsat.