Kraftverk, monster och tåg – en helt vanlig spelkväll!

image

En sensommarkväll i början av september samlas fem förväntansfulla spelare på Ludvigsdalsvägen.

Den här kvällen bjöd Elinor och Rikard på äppelpaj och vaniljsås. Tack, det var toppen 🙂

Först ut är ”Power Grid” där vår uppgift är, väldigt förenklat, att bygga kraftverk och städer, skaffa resurser och att sedan försörja det vi skapat. För pengarna man tjänar kan kraftverken uppgraderas och fler städer byggas. På något sätt lyckades jag hålla ovanligt god ordning på min ekonomi och var den spelaren som först byggde sin femtonde stad. Dessa försörjde jag med kol-, kärn- och fusionskraft. Tyvärr, inga vindkraftverk denna gång. Bra spel – och kul att få vinna!

image

Vi kastar oss raskt över till ”King of Tokyo”, där våra monster slåss om att vara just kung. I Tokyo. Typ ”Herre på täppan”. Ett betydligt enklare och snabbare spel där varje spelare slår larvigt många (och stora!) tärningar i syfte att attackera sina motståndare, vinna poäng, köpa kort och förbättra sitt sargade monsters hälsa.
Skickligast på detta var Elinor som till slut stod ensam kvar i Tokyo.
Hail to the King!

image

Vi avslutade spelkvällen med en kär klassiker, ”Ticket to Ride – Europe”. Jag lyckades få till längsta sträckan men vad hjälpte det när järnvägsmagnaten Micke sopade banan (eller spåren?) med oss andra.