Spelsöndag i april

En solig söndagseftermiddag i april, efter en lååång utflykt och korvgrill i underbart vårväder, samlade gillestugan tre spelsugna individer.

Först spelades några rundor Magic the Gathering. Det var dags att låta min tematiska röd/gröna Werewolflek få se lite spel igen, Den besegrade Emils vit/svarta Extortlek och Mickes monoblå Leviathan. Mina varulvar brukar inte prestera men den här gången var de hänsynslösa! 😉

Varulvar!

Vi spelade ytterligare några omgångar och jag vann även med en blå/svart Ninjalek. Kul!

Efter magikastandet antog vi rollerna som tre ädla monarker som kämpar mot varandra för att skapa ett enda stort kungadöme i kortspelet ”Dominion”

Dominion!

Slugast av oss tre var Micke som vann tämligen överlägset. Han byggde bäst lek och belönades med en solklar seger över mig och Emil. Mitt eget spel fungerande inte alls den här gången. Jag misslyckades med allt och fick inget som helst flyt. Berodde det på att jag inte höll mig till min plan, att jag bytte fokus flera gånger under spelet. Hade jag ens någon plan? Nä, jag tror inte det… 😉

Kul att damma av Dominion igen, det har legat i hyllan på tok för länge…

Raskt flyttade vi oss sedan vidare till London, där vi sökte lyckan på Portobello Market!

Bild

Även här var Micke mest framgångsrik. På något lyckade hans marknadsstånd lura till sig de bästa besökarna… 

Det var första gången jag spelade ”Portobello Market” (det har legat orört i spelhyllan i >1 år) och jag blev positivt överraskad!  Det verkar enkelt och snabbspelat men har flera finesser och spelmekaniken är oanat komplex. Jag kommer definitivt att återkomma till detta spel, ett klart alternativ till de lysande spelen ”Carcassonne” och ”Ticket to Ride”.

Söndagsspelen:

Magic The Gathering (TCG)

Dominion (DBG)

Portobello Market