Friday Night Magic!

Fredagen den 5:e april var det dags för FNM på Player 2 i Västervik.

two happy gamers

...some dices

– Tomas och Micke… and some lucky dices 🙂

Jag och Maria kom till spel med två nykomponerade spellekar.

Marias lek är grön och röd och frontas av ”Domri Rade”, en Planeswalker från Gatecrash.

Bild

Hennes lek innehåller flera stora gröna bestar och en del röda brännkort. I början vill den få ut små otrevliga spindlar med Deathtouch och Reach. Ja, det signalerar ”Håll dig undan!” 🙂 Sedan vill hon anfalla med stora otrevliga bestar och använda orättvisa egenskaper som Trample och Bloodrush (när tillfälle ges :)).

Det är en Gruul-inspirerad lek med roliga kort som ”Primordial Hydra” och ”Tree of Redemption”.

Min egen lek är en röd/vit Boroslek – jag satsar på galna änglar och nobla riddare!

Bild

Toppar leken med den smått sjuka ”Spark Trooper” (6/1, haste, lifelink och trample!) – ett kort som blivit något av en favorit tillsammans med ”Aurelia” och ”Boros Charm” 🙂

I mitt sideboard häckar bland annat ”Avacyn, Angel of Hope” och hon hoppas på att få se lite spel igen.

Hur gick det då? Tja, matchen mot Chrisse var ju allt annat än kul. Först drog jag bara länder (förlorar i runda 6 efter att ha dragit sex länder på raken!) – min starthand innehöll fyra länder och tre spelkort. Borde kanske ha tagit en ny hand… Andra spelet mot Chrisse så drar jag inga länder alls! Förlorar i runda 5 eller 6 utan att ha åstadkommit något eget spel över huvud taget. Blä! Men visst, Chrisse spelade en snabb röd/vit lek som bevisligen fungerade bättre än min.

Matchen mot Micke var kul! Vann första rätt snabbt då allt fungerade som det var tänkt. Änglar, riddare och rätt brännkort, jag drog precis vad jag behövde. Tyvärr utjämnade han genom att, väldigt förnedrande, mala ned mitt bibliotek. En bisarr evighetskombination med en ängel, varelser som studsar och deras vidriga effekter när de kommer i spel. Sista spelet var rätt jämnt (nä, jag fick slita som ett djur för att inte bli uppäten – trots det var han nere på två poäng!) men till slut fick jag dock erkänna mig besegrad. Mickes lek var kvällens roligaste – inga basicländer och jag såg vita, gröna, röda och svarta kort. Fanns det något blått också? Jag minns inte…:)

Sista matchen fick jag spela mot Maria. Jag slapp se Hydran (puh!) men tyvärr kommer ”Domri Rade” och den där eländiga växten ut på bordet… Maria mosar mig i första spelet men sedan har jag tur och vinner två spel på rad. Otur, hon drar lite för dyra kort i början och det egna spelet kickar inte igång riktigt. Tråkigt för Maria, tur för mig 😉

Mitt resultat för kvällen: 0-2, 1-2, 2-1.

Både jag och Maria belönas med varsitt FNM-kort men vi lämnar ändå Player 2 med viss bitterhet. Nog hade vi önskat att det hade gått bättre den här kvällen? Maria var faktiskt nära att vinna mot både mig och Micke.  Hade jag haft en chans mot Chrisse om jag fått (lagom) länder?

Ja, jag tror det. Jag måste tro det och nu vill jag ha revansch! 🙂